Mrt

Iğdır Güzel Sanatlar Ailesi olarak kardeş köy okulumuz Aliköçek İlkokuluna ziyarette bulunduk. Öğrencilerin her birine özel hazırlanmış hediyelerini verdikten sonra hep beraber yemek yendik. Yemeğin ardından müzik bölümü öğrencilerimizden; Dilşad ARIK, Erkan ÇAKMAZ, Barış KUKANAZ ve Zilan DOĞAR hazırladıkları müzik dinletisini sergiledi. Kardeş okul öğrencilerinin  müzik dinletisini hayranlıkla ve sevinçle seyrettiğine şahit olmak bizleri onure etti.Öğrencilerle yapılan sohbetlerde köy okulunun manevi zenginliğini birebir gözlemledik. Ziyaretimizi tekrarlayacağımızı belirterek veda ettik.

Misafirperverllikleri için Aliköçek ailesine teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz Iğdır Güzel Sanatlar Lisesi´nin Yeşilay Haftası münasebetiyle Yeşilay Derneği ile birlikte Valilik binası önünde hazırlamış olduğu resim sergisi, vatandaşlardan büyük beğeni topladı.

Sergiyi ziyaret eden Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sn. İbrahim ER, Iğdır Valisi Sn. Enver ÜNLÜ, İl Emmiyet Müdürü Sn.Hüseyin GÖLLÜCE ve İl Milli Eğitim Müdürü Sn. Hakan GÖNEN okulumuz öğretmen ve öğrencilerini duyarlılıkları ve emeklerinden dolayı tebrik ettiler.

Teşriflerinden dolayı kendilerine şükranlarımızı sunarız.

Mrt

Doğal afetlerin doğrudan ya da dolaylı olarak neden olduğu maddi ve manevi kayıpları en aza indirmek amacıyla ilimizdeki AFAD ekipleri okulumuz öğrenci ve personeline bilgilendirme sunumu ve tatbikat uygulaması yaptı.

Mrt

Türkiye genelinde eş zamanlı başlatılan ´Yaya Öncelikli Trafik´ etkinliği kapsamında Iğdır Valiliğinin düzenlediği programa Iğdır Güzel Sanatlar Lisesi olarak biz de destek verdik. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu´nun başlattığı "öncelik hayatın" "öncelik yayanın" sloganıyla ülke genelinde eş zamanlı trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması kampanyasına öğrencilerimiz kendilerinin hazırldığı pankartları otoban üzerinde bulunan    yaya geçidinde sergileyerek farkındalık yaratmayı amaçladılar.

Şbt

Iğdır Güzel Sanatlar  Lisesi olarak sanatın gölgesinde dinlenmenin her insana iyi geleceğine inandığımız için düzenlediğimiz Moral Gecesi Konserimize tüm eğitim çalışanlarımızı ve Iğdır halkını davet ettik. Her yöreden eserlerin icra edildiği konserimize İl Milli Eğitim Müdürü Sn. Hakan GÖNEN,Şube Müdürleri ,ilimizdeki öğretmenler ve şehrimizdeki sanatseverler katıldı.

Ock

Resim Bölümü öğrencilerimizin atık maddelerden tasarladıkları el yapımı üç boyutlu ürünler Kayseri Melikgazi Belediyesi Eğitim Tesisleri Sergi Salonunda sergilenmeye başladı. Tüketimin hızla arttığı bir çağda  geridönüşümün kaçınılmaz oduğunu kabul etmek aklı selim her insanın yapması gerekenler arasındadır.Öğrencilerimiz hızla değişen dünya döngüsüne olumlu yönde katkıda bulunmak için gönüllü olarak üç boyutlu ürünler ürettiler.Yaptıkları ürünler ile atık maddelerin doğaya direkt bırakılmasının tek seçenek olmadığını ,profesyonel çalışan geridönüşüm tesislerinin gerekliliğini sanatla birleştirerek anlatmayı amaçlamışlardır.