Kas

Bir asırlık cumhuriyetimizin 100.yılı cumhuriyetin kurulmasında ve devam etmesinde emeği geçenler anılarak coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyetimiz için nice yüz yıllar diliyoruz.

Eyl

Müzik öğretmenlerimiz tarafından yeni gelen müzik bölümü öğrencilerimize seçebilecekleri enstrüman türleri hakkında bilgiler verildi. Yapılan sunum uygulamalı müzik dinletileri ile desteklendi. Öğrenciler bedensel özelliklerini,ilgi ve yeteneklerini, hedeflerini göz önünde bulundurarak uzmanlık alanları olan enstrümanlarını seçtiler.

Mrt

Baharın gelişinin sembolü olan Nevruz Bayramı okulumuzda kutlandı. Şiirlerin, yöresel oyunların ve ateş yakmanın yer olduğu kutlama ülkemizde yaşanan deprem nedeniyle geçmiş yıllara göre buruk geçti.Umudu,barışı ve birliği yad ettiğimiz nevruz kutlaması depremde zarar gören insanlara,ülkemize ve tüm insanlığa güzel dileklerde bulunularak sonlandırıldı.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Çağdaş ÖZEL ,Kutay BAYRALI ve Zekiye PAKER öğretmenlerimizin hazırladığı program ile okulumuzda anıldı.  Bağımsızlık mücadelemizin ve şehitlerimizin geçtikleri yolları tiyatro gösterisi ve şiirler ile tekrar hissetmek bizlere minnettarlığımızı hatırlattı.Program için özel hazırlanan ve okulumuzda ilk defa yapılan gölge tiyatrosu oğrenciler tarafından beğeni ile karşılandı. Programda emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabülü ve Mehmet Akif Ersoy'u  Anma Günü Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimizden Zekiye PAKER'in hazırladığı program ile okulumuzda yapıldı. Orotorya gösterisinin içerisine yerleştirilen şiirler, tiyatro ve canlı müzikaller ile duygusal bir hal alan programın ilgiyle seyredildiği farkedildi.  İstiklal şairimize , şehitlerimize rahmet diliyoruz ve programda emeği geçen öğretmenlerimize, öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ekm

Okulun Kalbi Kütüphaneler Projesi kapsamında bu ay 10. Sınıf öğrencilerimizle Dede Korkut Hikayeleri'ni okuyoruz. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Necife Şeren  öğrencilerle Dede Korkut kitabını okuyarak kitapta yer alan hikayeler ve bu hikayelerde bulunan değerler üzerine konuşup değerlendirmeler yapmışlardır.

Eyl

Okul kütüphanemizi her yıl olduğu gibi bu yıl da düzenleyerek döneme başladık.

"Okulun Kalbi" Kütüphaneler Projesi kapsamında  kütüphane ve kitap okuma çalışmalarımıza yenilerini ekleyerek daha verimli etkinliklerle faaliyet planlarımızı oluşturduk.

Eyl

2022-2023 eğitim öğretim yılı  boş kalan kontenjanlar için yetenek sınavı başvurularımız baslamıştır.

9. ve 10 . sınıf öğrencilerinden Güzel Sanatlar Lisesine geçiş yapmak isteyenlerin başvuru için okula gelmesi gerekmektedir.

Resim ve Müzik olmak üzere iki bölümden de öğrenci alınacaktır.

Yetenek Sınavı 27 Eylül 2022 tarihinde yapılacaktır.

Eyl

2020 2021 eğitim öğretim yılında okulumuz müzik öğretmeni Soner Öztürk rehberliğinde öğrencilerimiz tarafından yürütülen e twinning projemiz "Music is the Way of Unburding One's Troubles" ( Müzik, Kişinin Sorunlarını Çözmenin Yoludur ) hem ulusal hem de uluslararası kalite etiketiyle ödüllendirildi.

Projede emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Haz

Öğrecilerimizin üniversite tercih sürecinde bilinçli seçim yapabilmelerini kolaylaştırmak ve kültürel gezi ile motivasyonlarını yükseltmek amacıyla düzenlenen "Van Gezisi"  keyifle gerçekleştirildi. Van şehrinin tarihi ve doğal güzellikleri gezilerek zenginliklerimizle temas edildi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesindeki Resim Öğretmenlği, Müzik Öğretmenli, Güzel Sanatla Fakültesi ve konservatuar bölümleri gezilerek içerikler yerinde anlatıldı.

Gezimizi gerçekleştirmemize maddi manevi destekte bulunan Milli Eğitim Müdürümüz  sayın Servet Canlı'ya teşekkür ediyoruz.

Haz

Her yıl sene sonunda gerçekleştirdiğimiz resim sergisi bu yıl halkın kolaylıkla ulaşabileceği bir alanda yapıldı. İki gün süren resim sergisi İl Milli Eğitim Müdürümüz Servet Canlı'nın katılımıyla açıldı.

Yağlı boya,akrilik,karakalem kullanılarak yapılan bir çok tablo; grafik tasarım ürünleri ve atık malzemelerden  yapılan  geri dönüşüm eserleri sergide yer aldı. Resim sergisine ek olarak öğrencilerin yapmış olduğu mini müzik dinletileri misafirlerin ilgi odağı oldu.

May

Iğdrı Güzel Sanatlar Lisesi olaral okulumuzun içeriğini, vizyonunu, öğrencileri hazırlayabileceği meslek alanlarını ve daha birçok bilgiyi ilimizdeki ortaokulları gezerek tercih yapacak öğrencilerimize anlatıyoruz.Yapılan sunumların ardından mini dinleti ile öğürencilere güzel anlar yaşatılıyor.

May

Nis

"Hayallaeri olanların kitapları vardır."

Nis

Baharın gelişinin habercisi olan Nevruz günü okulumuzda  coskuyla kutlandı. Kadim medeniyetlerin birçoğunda önemli bir yere sahip olan Nevruz günü; barışın,uyanışın,birliğin,olumsuzluklardan silkinmenin,umudun sembolü olarak şerimizde ve Türk tarihinde de önemli bir yere sahiptir. Güzel gelenekleri yaşatmak adına yaptığımız "Köse Köse" oyunu ,ateş yakma ve daha bir çok etkinlik Nevruz bayramımızı renklendirdi.